Enotna oblačila

S pričetkom novega šolskega leta, s septembrom 2019, nadaljujemo s priporočenim nošenjem enotnih oblačil v našem vrtcu.

Zakaj smo se pedagoški delavci vrtca odločili za ta korak?

Razlogov je več. Po večletnem opazovanju otrok in ukvarjanju s problematičnimi situacijami v oddelkih, smo prišli do naslednjih ugotovitev, na kaj vse vpliva neprimerna izbira oblačil in čevljev, in sicer:

 

Z uvedbo enotnih oblačil želimo staršem pomagati pri postavljanju mej, ki so pri otroku odločilnega pomena za njegov razvoj. Otrok ima pravico do sproščenega in njemu primernega okolja. Otroku je s tem dana možnost, da se izraža preko igre, plesa, prepevanja, ustvarjanja, risanja. Neprimerno izbrana oblačila in obutev pa otroka vzpodbujajo k ukvarjanju s svojim izgledom in močno željo po manipuliranju z okolico. Vrtec niso plesni tečaji, rojstnodnevna zabava ampak vzgojno-izobraževalna inštitucija s popolnoma drugačnimi cilji od prej navedenega.

Vsi, ki vas o tem zanima še več, ste lepo vabljeni na naše delavnice tekom šolskega leta, kjer se bomo dotaknili dandanašnjih težav in začutili težo današnje vzgoje. 

Projekcija enotna oblačila

  • enotna_oblacila
  • enotna_oblacila
  • enotna_oblacila

 

Za delovanje spletnega mesta moramo na vaš računalnik shraniti majhne neškodljive datoteke - piškotke. Po zakonodaji EU moramo pridobiti vašo privolitev. Se strinjate?