Hišni red

 • Vrtec posluje od 6.00 do 16.30.
 • V vrtec lahko vstopijo otroci, njihovi starši oz. skrbniki in zaposleni.
 • Vrata vrtca so zaradi varnosti otrok zaklenjena od 8.00 do 12.30.
 • Starši izostanek otroka sporočijo sproti (osebno ali po telefonu).
 • Starši so dolžni po otroka prihajati do 16.30.
 • Otrok je lahko v vrtcu največ 9 ur, vsaka nadaljnja ura se zaračuna skladno s sklepom o številu otrok in določitvi cen programov predšolske vzgoje v Zasebnem vrtcu Mali grof d.o.o. iz Slovenskih Konjic, ki je sprejet in potrjen na svetu zavoda.
 • Starši imajo možnost uvajanja otroka v oddelek po predhodnem dogovoru s strokovno delavko.
 • Po zakonu o varnosti v cestnem prometu (91. člen ZPVZ) morajo otroci na poti v vrtec imeti spremstvo polnoletne osebe. Spremljevalci so lahko tudi otroci, starejši od 10 let, če to dovolijo starši. Svoje dovoljenje posredujejo v pisni obliki.
 • Osebni podatki (točen naslov in telefonska številka) nam bodo koristili, če vas bomo morali nujno poiskati.
 • Starši smejo v vrtec pripeljati samo zdravega otroka.
 • Zdravila naj otrok dobiva doma, v vrtcu pa le takšna, ki jih predpiše zdravnik (kronične bolezni in alergije).
 • Otrok naj v vrtec ne nosi dragocenih igrač, ker ne moremo zagotoviti, da bodo ostale nepoškodovane.
 • Otrok naj v vrtec ne nosi nevarnih predmetov (verižic, prstanov, uhanov, zapestnic, lasnic, gumic, ostrih predmetov, trdih bonbonov, žvečilk, raznih krogljic …), ker so otroci v nenehnem gibanju in pogovarjanju.
 • Otroci naj bodo oblečeni in obuti delovnemu procesu primerno (nemoteno izvajanje pedagoških dejavnosti), torej tako, da s svojimi oblačili in obutvijo ne odvračajo svoje ali pozornosti drugih otrok od dejavnosti. V kolikor opazimo, da otrok zaradi svojih oblačil ali obutve ni sproščen ali svojo pozornost usmerja na izgled, ga lahko preoblečemo v primernejša oblačila.
 • Otroci naj imajo v garderobah rezervna oblačila, ki morajo biti označena.
 • Copati, ki ne dajejo opore razvijajoči se nogi, niso primerni za otroka v vrtcu (natikači, zajčki …).

Obvestila

UVODNO OBVESTILO

DRAGI STARŠI

SPOROČANJE ODSOTNOSTI OTROK: Odsotnosti otrok lahko sporočate preko SMS sporočila, na telefon 051/687-007 (pedagoška vodja Andreja Kristan).

Da boste vedno na tekočem, pa spremljajte FB STRAN NAŠEGA VRTCA.

V vrtec naj prihajajo  le zdravi otroci. V primeru slabega počutja in simptomov, značilnih za okužbo s SARS-CoV-2 (najpogostejši simptomi: vročina, kašelj, bolečine v žrelu, nahod, slabo počutje, utrujenost, glavobol, bolečine v mišicah in sklepih, izguba vonja in okusa ter prebavne težave) obvestite izbranega pediatra in ravnate po njegovih navodilih.

Dosledno upoštevajte in se držite naših navodil, saj smo jih postavili v skrbi za dobro počutje vseh otrok in zaposlenih v vrtcu.

Naročanje vrtčevskih oblačil poteka pri vaših vzgojiteljicah. Naročajo se enkrat mesečno.

Poskrbite, da imajo otroci vedno s sabo rezervna oblačila.

Poskrbite tudi, da vsak ponedeljek prinesete s sabo označeno vrečo z oblačili za OBISK SOLNE SOBE. Vsak petek nesete oblačila domov, v ponedeljek prinesete nazaj. Če otrok nima pripravljene svoje vreče z oblačili, ne more v solno sobo, saj moramo vzdrževati ustrezno higieno.

 

V želji po dobrem medsebojnem sodelovanju, kolektiv vrtca Mali grof.

Jedilnik

Kaj dobrega nam bo danes skuhal Mali grof ob pomoči kuharja Matjaža?

Tedenski jedilnik

 

Misel

Ne brigajo me tvoji cilji,

ne brigajo me tvoja pričakovanja.

Jaz bi se rad le igral,

se umazal in imel čas

za brezskrbno otroštvo.

Prosim, dovoli mi ga imeti.

Vizija

Ustvarjamo okolje, v katerem je otroku dan čas, kjer se le-ta ustavi in mu je v njegovem okviru nudeno spodbudno okolje za igro, s pomočjo katere otrok razvija svoje spodobnosti, dozoreva, nabira izkušnje, ki jih potrebuje za svoje uspešno življenje.

Če želimo, da otrok izkoristi svoj potencial, da ga razvija, nadgrajuje, si moramo vzeti čas, da ga spoznamo, vzljubimo njegovo CELOTO in se mu posvetimo na njemu najbolj primeren način.

Za vse to potrebujemo prostor, kjer otroku zagotovimo mir, kjer ima možnost vsako stvar večkrat ponoviti, slišati, videti.

Zasebni vrtec Mali grof d.o.o., Grajska ulica 8a, 3210 Slovenske Konjice

Iskanje

Za delovanje spletnega mesta moramo na vaš računalnik shraniti majhne neškodljive datoteke - piškotke. Po zakonodaji EU moramo pridobiti vašo privolitev. Se strinjate?